Workshop ‘Gerechten van de wereld’

Ga op culinaire wereldreis tijdens onze kookworkshop ‘Gerechten van de wereld’. Tijdens deze reis doen we verschillende landen en werelddelen aan. Samen beleven jullie de verschillende eetculturen van over heel de wereld.

De workshop

Ons startpunt is in Nederland. Daar beginnen we met het maken salade met wilde gans uit Reeuwijk. Vanuit Nederland doen we Zuid-Amerika aan en maken we in de zomermaanden een traditionele ceviche. Dit is een visschotel met o.a. uien en chilipeper in een marinade van citrus-sap. In de wintermaanden maken we een heerlijke aardappel-truffelsoep. Daarna vertrekken we naar Thailand waar een heerlijke ossenhaas op het menu staat.

Jullie maken zelf de marinade met verse kruiden. De stukjes ossenhaas gaan in de wok en worden geserveerd met zelfgemaakte ananasrijst. Ons eindpunt is de USA. Hier landen we voor heerlijk chunky ijs met chocolade en noten. We maken zelf American pancakes met syrup en daarbij een chocolate chip mousse.

Wijnproeverij

Voordat we aan tafel gaan laten we jullie een aantal verschillende wijnen proeven. We geven jullie advies over mooie combinaties met de gerechten. Tijdens het diner bepalen jullie zelf welke wijn je bij welk gerecht wilt drinken. Zelf experimenteren met smaken kan ook. Proef eens dezelfde wijn bij verschillende gerechten en ontdek het verschil.

De wijnproeverij is als extra bij te boeken voor € 5,- p.p.

Voor wie

Deze kookworkshop is goed geschikt voor wat grotere groepen. Dankzij de afwisseling in de gerechten is er altijd voor ieder wat wils. Vooraf bespreken we altijd eerst de definitieve inhoud van het menu. Omdat we uitsluitend met verse ingrediënten werken kunnen we altijd rekening houden met allergieën, dieetwensen en andere voorkeuren.

Kosten

Deze workshop is te boeken vanaf 10 personen en kost € 75 p.p. De workshop duurt ongeveer 4 tot 5 uur en is inclusief Hollands drankarrangement. Het Hollands drankarrangement bestaat uit koffie, thee, fris,  bier(pils), wijn en binnenlands gedestilleerde dranken. 

Boeking aanvragen

Heeft u vragen

U kunt ons altijd vrijblijvend bellen met al uw vragen.

085 487 0331

Het Kookstation

  • Toplocatie
  • Vernieuwende recepten
  • Laagdrempelig
  • Transparante en schappelijke tarieven
  • Samen genieten
  • Optimaal bereikbaar
  • Gratis parkeren

Testimonial

We vonden het erg gezellig en lekker. De ruimte boven is erg intiem en gezellig. Echt een aanrader!

– De vrijgezelle meiden –

51 jaar en m’n eerste kookles gehad…genieten!!!

– Karin –

© 2024 Het Kookstation • alle rechten voorbehouden • Realisatie: Comm.OnCookiebeleid